Valeska

 

Mijn achtergrond

Mijn naam is Valeska Hoondert (geboren 1969). Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen.

Valeska Nijmegen


In 1993 studeerde ik af als psycholoog aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
In mijn werk als psycholoog heb ik veel bijzondere en unieke kinderen ontmoet, ieder met hun eigen talenten en mogelijkheden. Steeds weer ontdekte ik hoe belangrijk het is om in de benadering van het kind te kijken wat op dit moment nodig is voor dit unieke kind, in plaats van uit te gaan van één bepaalde methode.
Mijn hart gaat uit naar het individueel werken met kinderen en ouders en daarom heb ik de opleiding Integratieve Kindertherapie aan de Academie voor Psychotherapie in Amsterdam gevolgd.
Sinds 2010 heb ik in Nijmegen een praktijk voor kindertherapie.
Naast kennis vind ik het belangrijk om te werken vanuit mijn hart en intuïtie. Sinds 1992 houd ik me bezig met lichaamsgerichte meditatie en mindfulness.

Mijn visie

Ik  verwonder me steeds weer over de kracht en wijsheid van de kinderen die bij mij in de praktijk komen. Kinderen weten vaak  wat er aan de hand is, wat ze willen veranderen en hoe ze dit willen doen (al is dit soms nog niet bewust).
De kwaliteiten, talenten en de belevingswereld van het kind neem ik als uitgangspunt, waardoor de kinderen de therapie als leuk en prettig ervaren.
Ook in het werken met ouders ga ik uit van de mogelijkheden van ouders en de interactie binnen dit gezin. Opvoeden is een mooie en ook moeilijke taak, en iedere ouder kan hierbij wel eens hulp gebruiken. Mijn houding is open, respectvol en waar nodig confronterend.

Ik zie het als een voorrecht om kinderen en hun ouders te mogen helpen bij het ontdekken van hun mogelijkheden en kwaliteiten en om hen te begeleiden bij het worden wie ze in wezen zijn.

Diploma’s en certificaten