Valeska Hoondert psycholoog kindertherapie

Mijn naam is Valeska Hoondert (1969), ik ben psycholoog en kinder- en jongerentherapeut en moeder van twee jongvolwassen kinderen.

In mijn werk als psycholoog heb ik veel bijzondere en unieke kinderen en jongeren ontmoet, ieder met hun eigen talenten en mogelijkheden. Steeds weer ontdekte ik hoe belangrijk het is om in de benadering van het kind of jongeren te kijken wat op dit moment nodig is voor deze unieke persoon, in plaats van uit te gaan van één bepaalde methode.
De kwaliteiten, talenten en de belevingswereld van het kind en de jongere neem ik als uitgangspunt. Ook in het werken met ouders ga ik uit van de mogelijkheden van ouders en de interactie binnen dit gezin. Opvoeden is een mooie en tegelijkertijd moeilijke taak, en iedere ouder kan hierbij wel eens hulp gebruiken. Mijn houding is open, respectvol en waar nodig confronterend. Sinds 2010 heb ik in Nijmegen een eigen praktijk. Naast kennis vind ik het belangrijk om te werken vanuit mijn hart en intuïtie. ik houd me bezig met lichaamsgerichte meditatie en mindfulness.

Mijn opleidingen

Ontwikkelingspsychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen
Integratieve kindertherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie
Jongerentherapie aan de Druppel Academy

Mijn specialisaties

Hooggevoeligheid, angst, traumaverwerking, omgaan met kenmerken van ASS en ADHD, hoogbegaafdheid, somberheidsgevoelens, stress, burn-out, spanningsklachten, ademhalingsproblemen.